برگزیده ها
محیط زیست یا "محیط نیست"

در حالی که منطقه ارزشمند و بکر میانکاله روز به روز با آسیب های جدی ناشی از عدم رسیدگی حافظان محیط زیست، دست و پنجه نرم می کند، مشکلات موجود در خلا راهکار جایگزین از سوی مسئولان محیط زیست همچنان ادامه داشته و مشکلات عدیده تری را به وجود آورده است به گفته ی برخی از فعالان پیگیر این حوزه، گویا مسئولان محیط زیست به فکر گذران بی دردسر عمر 4 ساله ی مدیریتی خود بوده و حتی حال و حوصله ی پیگیری مشکلات این منطقه را ندارند.

فصل6هدی نتاج: باز هم 27 ام دی ماه و روز میانکاله... منطقه ای باشکوه و غنی از طبیعتی بکر و اعجازگونه .اما کافی است هر ساله به این منطقه سفر کنید، تا شاهد آن باشید که چگونه صید غیرمجاز ماهیان ، شکار بی رویه پرندگانی که وعده ی مهاجرت تماشایی شان به گردشگران داده می شد. تا تبدیل تالاب میانکاله به استخر... دل بازدید کنندگان را به درد می آورد.حال و هوای تاریک منطقه ای که روزی به دلیل دوری از دسترس آدمی بودن، بکر مانده و طبیعت می‌توانست دمی در آن بی آساید.

در حالی که منطقه ارزشمند و بکر میانکاله روز به روز با آسیب های جدی ناشی از عدم رسیدگی حافظان محیط زیست، دست و پنجه نرم می کند و مشکلات موجود در خلا راهکار جایگزین از سوی مسئولان محیط زیست همچنان ادامه داشته و مشکلات عدیده تری را به وجود آورده است به گفته ی برخی از فعالان پیگیر این حوزه، مسئولان محیط زیست به فکر گذران بی دردسر عمر 4 ساله ی مدیریتی خود بوده و حتی حال و حوصله ی پیگیری مشکلات این منطقه را ندارند.

عمدتا در پاسخ به چرایی عدم رسیدگی به مشکلات، این پاسخ را ازمسئولان می شنویم " بودجه نداریم" اما باید گفت کاش برخی از آنها این دست روی دست گذاشتن های مصلحتی را رها کنند و با حداقل های باقی مانده به دنبال راهکار خلاقانه باشند. باز هم اگر خلاق بودن ذهنشان را خسته می کند به پیشنهاد دوستداران محیط زیست گوش فرا دهند.

در فرایند پیگیری مشکلات این منطقه دریافتیم میانکاله دلسوزان بیشماری دارد که به قولی ریش و قیچی به دست نیستند تا وارد میدان شده، اوضاع را سروسامان دهند.

حجم بی شمار گلایه و نقد به مسئولین محیط زیست از سوی صاحبنظران این حوزه، ما را بر آن داشت که رسالت حرفه ای خود را انجام داده و قبل از هر اقدامی ابتدا برای اطمینان از صحت و سقم ماجرا، موضوع را از مدیران محیط زیست مازندران پیگیر شویم .اما با تاسف فراوان بایدگفت که مدیران ذی ربط به هیچ یک از تماس های موثق پاسخ ندادند.

در ادامه این مطلب که به صورت تیتر وار به جمع آوری گفتگوی های اختصاصی مازند مجلس با مسئولان و فعالان محیط زیست نظر داشته به انعکاس گلایه ها و نقد آنان به این سازمان می پردازیم .چاب و انتشار این مطالب شاید مسئولین محیط زیست را با عمق فاجعه ی در حال رخ دادن در این زیستگاه کره بیشتر آشنا کرده! و منجر به خروج آنها از انفعال و مصلحت اندیشی و البته مهمتر از آن پاسخگویی شود.

حر منصوری، فعال محیط زیست و مجری تورهای پرنده نگری در میانکاله: محیط زیست خود را ملزم به رعایت قانون نمی داند

مناطق حفاظت شده بر اساس قوانین بین المللی نمی توانند قطب گردشگری باشند و ما نیز بر همین اساس و جهت احترام به قوانین و عدم آسیب به طبیعت، هیچ گاه تورهای بیش از 25 نفر در روز را نمی پذیریم اما در این میان گویا محیط زیست ملزم به رعایت قانون نیست چرا که برای تورهای گردشگری، تعداد تعیین نکرده است در حالی که اگر بخواهیم با روند سازمان حفاظت پیش رفته و تورها را رها کنیم در جلسات متعددی که با مسئولان ذیربط داشته ایم تمامی موضوعات مذکور بارها عنوان و متاسفانه همه چیز در همان جلسات متوقف شد، پس از آن نه تنها شاهد هیچ اقدام مثبت و تاثیرگذاری نبوده ایم بلکه در حال حاضرموانع اجرای اکوتروریسم پایدار بیشتر شده است.

علی محمد شاعری، عضو هیات رئیسه ی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی: دستگاه های تصمیم گیرنده می دانند با انتقال اب خزر تالاب میانکاله خشک می شود

دستگاه های تصمیم گیرنده می دانند با این اقدام به سرعت تالاب میانکاله خشک می شود و کانون ریزگردهای جدید در مازندران شکل می گیرد که موجب تغییر اقلیم و آلودگی شدید آب و هوای منطقه خواهد شد.

وی تصریح کرد: در واقع به مخاطره افتادن اقتصاد منطقه و محیط زیست دور از ذهن نیست چرا که در وضعیت موجود نیز آب تالاب میانکاله در حال خشک شدن است بنابراین با اجرای این طرح غیرکارشناسی روند خشک شدن را، تسریع می کنیم.

بهروز بهزاد، استاد محیط زیست دانشگاه بهشتی و معاون اسبق منابع حفاظتی سازمان محیط زیست: ما باید امید واهی بستن به سازمان های فاسد را از خود دور کنیم

آنها فقط نام حفاظت را یدک می کشند. نباید به این سازمان ها امید واهی داشت .آنها فقط نام حفاظت را یدک می کشند در واقع باید با تکیه برتوانای های خود، برای نجات حیات وحش به میدان برویم.

سید نقی عزیزی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر: در خصوص کاهش سموم و ورود آفت کش به تالاب میانکاله، محیط زیست اقدامی نکرده است

به اعتقاد بنده در راستای کاهش آسیب های مرتبط با ورود آفت کش و سموم به تالاب میانکاله و آب دریای خزر، محیط زیست و جهاد کشاورزی می توانند از سمومی که ماندگاری کمتر دارند، استفاده و یا برای آفت کش ها، دشمنان طبیعی پیش بینی کنند، که این دست از اقدامات هنوز از سوی مسئولان ذیربط مشاهده نشده است.

گلایه ی پروفسور کهرم از دولتی ها: سازمان محیط زیست فقط منتظر است از جانب رئیس جمهوری دستوری بیاید تا تایید کند

کسی حرف محیط زیستی ها را گوش نمی دهد، دولت دانشجویانی را بورس می کند تا در بهترین دانشگاه ها دررشته و گرایش محیط زیست درس بخوانند اما وقتی به چرخه ی کار وارد می شوند به ایده هایشان توجه نمی کند، تمامی عوامل تهدیدزای منطقه ی میانکاله از گذشته تاکنون تذکر داده شد ه بود.

سازمان محیط زیست فقط منتظر است تا از جانب رئیس جمهوری دستوری بیاید تا تایید کند. خود دولتی ها بدون حضور فعالان محیط زیست جلسه تشکیل می دهند و خودشان می برند و می دوزند، می گویند آب را انتقال می دهیم.

محمد درویش، کنشگر و مدیرکل سابق دفتر مشارکت های مردمی محیط زیست: محیط زیست مازندران منفعل است/محافظه کاری های این سازمان اجازه حل مشکلات میانکاله را نمی دهد

افزایش آلودگی آب، صید بی رویه، کاهش ورودی آب شیرین، شکار بی ضابطه و نبود هیچ طرح جامعه برای بهبود توان زیست گاهی و تاب آوری میانکاله از عمده مشکلات این منطقه ارزشمند هستند که به دلیل بی توجهی مسئولان هر روز آسیب پذیرتر می شوند. قبول داریم که سازمان محیط زیست مازندران بودجه کافی برای حل مشکلات میانکاله را ندارد اما در این میان تلاشی هم برای حمایت از بخش خصوصی نکرده و کاملا منفعل عمل می کند.

محیط-زیست-یا-محیط-نیست میانکاله تخریب-میانکاله فصل6
اخرین اخبار